شنبه 27 اسفند 1390  10:46 ق.ظ
توسط: ادمین 1

خوراکهای مکمل برای گوسفند

مترجم : فرزاد منوچهری
در غرب استرالیا بیشتر پروش دهندگان گوسفند مکمل های غذایی را زمانی مورد استفاده قرار میدهند که خوراکها ی مزرعه بیشتر شامل کاه غلات با کیفیت پایین و علوفه ی خشک باشد , در حالیکه این خوراکها نمیتوانند نیازهای غذایی بره ها یا میشهای مرحله آخر آبستنی یا در شیر دهی را تامین کنند .
هدف از تغذیه خوراکهای مکمل اطمینان از آن است که حیوان بتواند تا حد امکان خوراک خشک دریافت کند در حالی که این خوراک مکمل را با کیفیت برتر جهت نگهداری و رشد دریافت می دارد . خوراکهای مکمل میتوانند دیگر مواد مغذی که موجب افزایش بهره وری استفاده از خوراک میشوند را نیز تامین کند .
تمام این اقدام ها باید با توجه به خوراکهای موجود در منطقه و قیمت آنها باشد.
انتخاب خوراکهای مکمل :
مکمل های مهمی که در دسترس پرورش دهندگان می باشد شامل آجرهای لیسیدنی ٬ دانه غلات (یولاف جو و گندم )لوپن ٬ علوفه ٬ غلات ٬ علوفه مرتع و کاه غلاتی که ممکن است برای بهبود کیفیت فر آوری شده باشد . در این مقاله مزایا و معایب نسبی هر کدام از این اقلام بررسی میشود .
بلوکهای لیسیدنی :
بیشتر بلوکهای لیسیدنی برای تامین اوره و مینرالها برای حیواناتی که خوراکهای کم پروتئین مراتع را مصرف میکنند ساخته شده است تا آمونیاک شکمبه ای لازم برای فعالیت جمعیت میکروبی فراهم شود .
در غرب استرالیا دامهایی که کاه غلات را با مکمل بلوکها ی لیسیدنی مورد استفاده قرار میدهند افزایش وزن بیشتری دارند .


  • آخرین ویرایش:-

پرورش تمساح ، صنعتی نوین در دامپروری ( قسمت دوم )

یکی از مهمترین منابع درآمدزا و اشتغال‌زا برای اکثر جوامع، پرورش حیوانات مفید، اهلی و به طور کلی‌تر صنعت دامپروری است. تهیه مواد غذایی، دارویی، پوشاک، منسوجات و در برخی مواقع حمل و نقل مواردی است که رابطه مستقیمی با این صنعت پیدا می‌کند به همین دلیل جمعیت دامی یک کشور همانند سایر منابع طبیعی خدادادی همچون نفت و ذخایر زیرزمینی، بخشی از سرمایه‌های ملی را تشکیل می‌دهند، با این تفاوت که حیوانات برخلاف سایر منابع ذکر شده، ثروت متحرک بوده و اگر در حفظ و بقای آن تلاش شود، سرمایه هایی همیشگی، فناناپذیر و منابعی تجدیدشونده محسوب می‌شوند.کشور ما به خاطر برخورداری از آب و هوای متنوع، شرایط اقلیمی مطلوب و داشتن مراتع و زمین‌های حاصلخیز، از قدیم به عنوان یکی از مهمترین مناطق پرورش‌دهنده دام در بین کشورهای همسایه و هم‌جوار خود به حساب می‌آمده به طوری که در یک مقطع، جزو کشورهای صادرکننده تولیدات دامی بوده است  اما متاسفانه در دهه‌های اخیر به یکی از واردکنندگان عمده فرآورده‌های خوراکی دام تبدیل شده است. از اواسط سال گذشته با پیگیری‌های به عمل آمده در سازمان دامپزشکی کشور و پس از تبیین توجیهات اقتصادی و فنی، فتوای جواز پرورش کروکودیل (تمساح) در کشور صادر شد و به عنوان یک صنعت نوظهور شروع به فعالیت کرد.
 کروکودیل یا همان تمساح، حیوانی است مهره‌دار و تخمگذار که دارای خون جهنده بوده و فلس‌هایی در زیر پوست دارد . براساس نظریات کارشناسان، این حیوان دارای کاربردهای اقتصادی فراوان با ارزش افزوده بالاست به طوری که هم اکنون در بسیاری از کشورهای پیشرفته و در حال توسعه به شکل یک صنعت درآمده و از گوشت، پوست و سایر اجزای بدن حیوان، جهت مصارف صنعتی، دارویی و چرم‌سازی استفاده می‌شود.
...


  • آخرین ویرایش:-

پرورش تمساح ، صنعتی نوین در دامپروری  ( قسمت اول )

آیا میدانید سالانه 2 میلیون طاقه پوست کروکودیل در دنیا تجارت می‌شود که هر طاقه آن ارزشی معادل 10 هزار دلار دارد. ارزش هر کیلو‌گرم از گوشت این حیوان حرام‌ گوشت نیز به 17 دلار می‌رسد .
کلیاتی پیرامون تمساح
 کروکودیل یکی از نادر گونه‌هایی است که از دوران‌های ماقبل تاریخ تاکنون باقیمانده است. زیست‌شناسان، دلیل مهم زنده ماندن این موجود از ماقبل تاریخ تا امروز را سازگاری کامل او با شرایط جغرافیایی و ساکنین رودخانه‌ها و دریاچه‌ها می‌دانند. هرگاه به چشمان سبز اما بی‌حالت کروکودیل‌ها نگاه کنید، به راحتی در می‌یابید چرا این موجود قهرمان بسیاری از داستان‌ها و افسانه‌هاست. پراکندگی کروکودیل در چهار قاره (آسیا، آمریکا، اقیانوسیه و آفریقا) می‌باشد، گونه‌ای از این حیوان نیز در کشور ما وجود دارد که به نام کروکودیل پوزه کوتاه (Crocodylus Palustris) یا تمساح ایرانی (مردابی) معروف است و به زبان محلی (بلوچی) گاندو گفته می‌شود. در ایران نیز در اطراف رودخانه‌ی سرباز، که از ارتفاعات جنوب ایرانشهر سرچشمه گرفته و تا خلیج گواتر و دریای عمان ادامه دارد، و همچنین در مناطق باتلاقی و رودخانه‌های مرزی باهوکلات هم گاندو وجود دارد. براساس یک اعتقاد قدیمی در بین مردم بلوچ، گاندو محترم شمرده می‌‌شود و عقیده دارند که در هر برکه‌ای که تمساح وجود دارد در آنجا آب فراوان هست و براساس همین عقیده در صدد آزار آن نیستند. گاندو حیوانی خجالتی و کمرو است و برای دیدن آن باید مدت‌ها به انتظار نشست.
...


  • آخرین ویرایش:-

شکار ، تکثیر و پرورش کرم خاکی و کاربرد آن در کشاورزی

کرم خاکی یکی از غذاهای زنده با پروتئین مناسب است که بسیاری از ماهیان آبزی دانی با دیدن آن خوشحال می شوند .
همچنین حتما شنیده اید که ماهیان ، صید قلابی می شوند که طعمه آن کرم باشد !
از این گذشته کرم خاکی یکی از قدیمی ترین غذاهای زنده مورد استفاده آبزیان است .
گزارشهایی وجود دارد که استفاده از کرم خاکی در غذای بسیاری از ماهیان در زمان تولید مثل ، باعث موفقیت تکثیر ماهی می شود .
گفتنی ها در مورد کرم خاکی بسیار زیاد است ولی من به همین مقدار بسنده می کنم .
در این نوشته روش شکار (صید) ، پرورش و تکثیر کرم خاکی را آنگونه که در منزل انجام پذیر باشد را برایتان بازگو می کنم .
سیستماتیک کرم خاکی
پیش از هر چیز باید بگویم که واژه کرم خاکی اصولا یک عنوان عمومی است .
به بیان دیگر به هر کرمی که در خاک زیست کند کرم خاکی می گویند .
اما کرم خاکی معمولی قرمز رنگی که در باغچه ها یافت می شود و احتمالن چند عکسی از آن را در کتاب های علوم دوره دبستان یا راهنمایی دیده اید ، دارای نام علمی    Lumbricus terrestris می باشد
کرم خاکی معمولی یا لومبریکوس ترس تریس ، در فایلوم یا شاخه Annelida (آنلیدا) یا کرمهای حلقوی جای دارد .
گفتنش خالی از لطف نیست که واژه Annelus در لاتین به معنی حلقه کوچک است .
کرم خاکی معمولی در زیر رده الیگوکتا یا کم تاران دسته بندی می شود .
کرم های این زیر رده در هر حلقه تعداد کمی تار دارند .
نام عمومی کرم خاکی:
همان طور که همه شما می دانید نام عمومی کرم خاکی ، کرم خاکی است .
چرا ؟
...


  • آخرین ویرایش:-
سه شنبه 16 اسفند 1390  08:29 ق.ظ
توسط: ادمین 1

میزان قند مصرفی در کلنی و زنبورهای عسل

زنبورهای عسل در اثنای پرواز انرژی مورد نیاز خود را از شکسته شدن کربوهیدراتها به دست می اورند.بنابر این باید به صورتی مستمر ذخایر کربوهیدراته خود را تجدید نمایند.زیرا ظاهرا انها قادر به استفاده از پروتئین بدن خود یا گرده به  عنوان منبع انرژی نیستند.مقدار خون زنبورهای کارگر به طور متوسط حدود2 درصد است که اگر این مقدار به کمتر از یک درصد برسد،زنبور قدرت پرواز خود را از دست می دهد،ولی هنوز قادر به راه رفتن با بالهای لرزان می باشد و زمانی که این مقدار به کمتر از 5/0درصد برسد،حیوان به طور کلی بی حرکت می شود.میزان قند خون زنبورهای نر به طور متوسط حدود2/1 درصد میباشد که خیلی کمتر از قند خون زنبورهای کارگر است.زنبورهای ملکه تازه متولد شده (تا24ساعت سن)حدود7/1 درصد قند در خون خود دارند.میزان قند خون ملکه های باکره نگهداری شده در کندوهای کوچک جفتگیری(نوکلئوس)به طور متوسط 3/1 درصد می باشد ولی این مقدار ممکن است در ملکه های تازه جفتگیری کرده و تخمگذار تا3/0 درصد کاهش می یابد.زنبورهای کارگر در حین پرواز به طور متوسط هر ساعت به 10میلی گرم و زنبورهای نر در حین پرواز به30میلی گرم  قند نیاز دارند ئ به طور کلی میزان قند مورد استفاده زنبورهای نر در حین پرواز سه برابر میزان قندمورد نیاز کارگر پرواز کننده در هر ساعت می باشد.مصرف مواد کربوهیدراته در زنبورعسل به مقدار زیاد غیر منتظره نیست زیرا توانایی زنبورها در تولید حرارت و نگهداری ان در توده خوشه مانند در بقای کلنی در نواحی گرمسیری اهمیت حیاتی دارد.به طور کلی میزان مواد قندی مورد احتیاج یک کلنی را حدودا 3/79 کیلوگرم در سال تخمین میزنند.عواملی مانند جمعیت کلنی،مقدار پرورش نوزادان،ترشح موم و حرارت محیط در مقدار انرژی مصرفی تاثیر دارند.


  • آخرین ویرایش:-
یکشنبه 14 اسفند 1390  08:27 ق.ظ
توسط: ادمین 1

روش های صحیح تزریق در دام

تزریقات
بهترین راه تجویز بسیاری از داروها روش تزریق است. البته همین روش خوب اگر به درستی انجام نگیرد آسیب های بعضاً خطرناکی در پی خواهد داشت. از جمله عوارض تزریق می توان به باقیمانده های دارویی ، اسکار بافتی ، آبسه و درد در محل تزریق اشاره نمود.
قبل از ورود یک دارو به بازار مصرف تحقیقاتی در مورد بهترین محل تزریق ، میزان مجاز تزریق و تفاوتهای گونه ای در این زمینه انجام می شود. مجموعه نتایج این تحقیقات بر روی برچسب دارو به عنوان مشخصات یا در بروشور همراه آن درج می شود که لازم است قبل از مصرف حتماً برچسب روی دارو مطالعه شود. به طور مثال دارویی که در کشور کانادا تولید می شود عمدتاً با مشخصات ذیل همراه است :
- نام دارو و غلظت آن
- دستور مصرف
- فرمولاسیون دارو
- خطرات مصرف
- زمان عدم کشتار و عدم مصرف شیر حیوان
- موارد اندیکاسیون
- دوزاژ و روش تجویز دارو
...


  • آخرین ویرایش:-
جمعه 12 اسفند 1390  08:26 ق.ظ
توسط: ادمین 1

نحوه تامین آب توسط زنبور عسل

عده ای از زنبورهای منطقه(چرا کننده)مقداری اب را در چینه دان(عسلدان)خود به کندوحمل کرده و ذخیره می کنند. مصرف اب عمدتا برای رقیق کردن عسل به عنوان غذای لاروها،خنک و مرطوب کردن داخل کندو و تا حدودی برای مصرف خود زنبورها برای تعادل فیزیولوژیکی بدن انها می باشد.مصرف اب در اوایل بهار بیشتر برای رقیق کردن عسل می باشد،زیرا پس از ان شهد به اندازه کافی به کندو اورده می شود و نیاز خود زنبورها به اب از این راه تامین می شود.ضمنا مصرف اب در تابستان و هوای گرم بیشتر برای خنک کردن داخل کندو می باشد.زنبورها اب را در چینه دان خود به کندو حمل کرده و از سطح شان بالا رفته و با رقص مخصوص منبع اب را به دیگر زنبورها اطلاع می دهند.زنبورها اب چینه دان خود را به دیگر زنبورها ی اطراف خود داده و برای عزیمت مجئئ به مزرعه اماده می شوند.
زنبورهای داخل کندو از سنین مختلف به طور مستقیم و غیر مستقیم  در ارتباط با کنترل حرارت داخل کندو قرار دارند.درجه حرارت منطقه پرورش نوزادان به طور شگفت اوری در تمام سال و در تمام مدت شبانه روز ثابت بوده و حدود 35-34 درجه سانتیگراد می باشد.برای کاهش درجه حرارت داخل کندو،زنبورهای اورنده اب مقداری از اب را در نقاط مختلف کندو به صورت قطراتی پراکنده می کنند و عده ای دیگر در یک طرف مدخل سوراخ پرواز به طوی قرار می گیرند که سرشان به طرف بیرون باشد و عده ای نیز طوری قرار می گیرند که سرشان به طرف داخل باشد.سپس با بال زدن شدید موجب به جریان افتادنهوای داخل کندو می شوند.به طوری که هوای تمیز از بک طرف داخل شده و هوای گرم از طرف دیگر خارج میشود.این عمل تقریبا شبیه مکانیزم عمل کولر جهت کاهش درجه حرارت کندو می باشد.




  • آخرین ویرایش:-
پنجشنبه 11 اسفند 1390  08:20 ق.ظ
توسط: ادمین 1

اصول معاینه قلب و عروق در دامها

قلب در حفره صدری بین دنده های سوم تا ششم قرار دارد0 اولین صدای قلب (سیستولیک) با انقباض بطنی هم زمان است و توسط حرکت انقباضی میوکارد و بسته شدن دریچه دهلیزی-بطنی بوجود می آید (صدای عضلانی دریچه ای). این صدا طولانی تر، عمیق تر ( یا مات تر) و بلند تر از صدای دوم قلب است که کوتاهتر، زیرتر (یا روشنتر) و آهسته تر میباشد و توسط بسته شدن دریچه های سینی (صدای دریچه ای) تولید شده و هم زمان باشروع دیاستول است (صدای دیاستولیک قلب) فاصله بین اولین و دومین صدا از فاصله بین دومین صدا تا انقباض بعدی بسیار کوتاهتر است اولین صدا در بالای بطن ودومین صدا در بالای قاعده ی قلب شنیده می شود
به منظور گوش کردن صدای دریچه های قلب گاو به بهترین وجه، می توان به شرح زیر عمل کرد:
دریچه آئورتی:در طرف چپ ،درست در پایین خط فرضی افقی که ازمفصل شانه می گذرد0
دریچه ششی: در طرف چپ، نیمه ی راه بین مفاصل آرنج وشانه، در حد امکان به طرف جلو پیش برده شود.
دریچه دولتی(میترال) : در طرف چپ ، به همان صورت درست در پایین خط افقی که ا ز مفصل شانه می گذرد ،اما اندکی عقب تر در پنجمین فضای بین دنده ای.
دریچه سه لتی: در طرف راست ، قطعه سینه ای در نیمه راه بین مفصل شانه وآرنج ،در حد امکان به طرف جلو پیش برده شود.
...


  • آخرین ویرایش:-

نقش ویتامینها در جیره غذایی آبزیان و علائم ناشی از کمبود آنها – قسمت دوم

ویتامین B12
این ویتامین حاوی کبالت به همراه اسید فولیک در خونسازی دخالت دارد و وجود آن برای بلوغ و رشد طبیعی گلبولهای قرمز،ساخت ترکیبات متیلی تغییر پذیر،متابولیسم طبیعی کلسترول و سنتز پورین و پیریمیدین لازم و به عنوان عامل رشد از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
آنمی کشنده در آزاد ماهی کوهو و چینوک بصورت قطعه قطعه شدن اریتروسیتها و حضور شکلهای ناهنجار مشخص می شود سطوح هموگلوبین پایین می آید.سیانوکوبالامین ذخیره شده در بافت ماهی بطور آهسته مصرف می شود و فقط بعد از12-6 هفته آزمایش جمعیت آزاد ماهیان دچار کمبود، علائم ظاهر می شود.کاهش اشتها،کاهش رشد،کاهش هضم غذاوتیرگی رنگ پوست قبل از بروز آنمی از جمله علائمی هستند که ظاهرمی شوند.مقدار مورد نیاز برای ماهی 015/0-02/0 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن ماهی است(1). منابع ویتامین شامل گوشت خرچنگ و احشاء ماهی ،کبد،کلیه،بافتهای غده ای،ضایعات کشتار گاهی و محصولات جانبی مربوط به طیورمی باشد.
اسید اسکوربیک
آزاد ماهیان قادر به سنتز آن از اسید گلوکورونیک روده نیستند.در سوخت و ساز تیروزین و نیز تبدیل هیدروکسی پرولین به پرولین نقش دارد. در مجاورت هوا و گرما به سرعت از بین می رود. در اثر اکسیداسیون اسید آسکوربیک به دهیدرو آسکوربیک اسید تبدیل می شود. اسید آسکوربیک همچنین در سنتز پرو کلاژن و تبدیل غضروف به استخوان نیز نقش دارد.این ویتامین در بلوغ گلبولهای قرمز نیز نقش دارد. علائم کمبود در ماهی به آسیب بافت کلاژنی مربوط بوده و ماهی مبتلا هیپرپلازی پوزه و فک را نشان می دهد.همین علامتها در قزل آلا،آزاد ماهی،ماهی دم زرد ژاپنی ،کپور،گوپی و شار دیده می شود.ازلحاظ هیستولوژیکی هیپرتروفی بافت غده فوق کلیوی همراه با خونریزی در قاعده باله ها در آزاد ماهی کوهو مشاهده شده است.علائم کمبود با جایگزینی اسید آسکوربیک در جیره متوقف می شود.آنمی سرانجام در ماهی بشدت درگیر گسترش می یابد و انحنای خلفی و جانبی ستون فقرات که ترمیم هم نمی شوند مگر رشد دیواره ستون مهره که با اضافه کردن دوباره اسید آسکوربیک در جیره بر طرف می شود.دیگر علائم شامل خونریزی در پوست،کبد،کلیه،روده و عضله،زخم چشمهاو تغییرات در ساختمان غضروفی می باشد. مقدارآسکوربات مورد نیاز برای قزل آلای رنگین کمان 150-100 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و برای کپور 50-30 میلی گرم به ازای هر کیلو گرم وزن بدن می باشد(1). منابع ویتامین شامل مرکبات،کلم،کبد،کلیه،حشرات تازه،گوشت ماهی و تمشک می باشند.
...


  • آخرین ویرایش:-

نقش ویتامینها در جیره آبزیان و علائم ناشی از کمبود آنها – قسمت اول

وجود ویتامینها برای بقاء و رشد و تولید مثل طبیعی حیوانات ضروری است در جیره غذائی ماهی یازده نوع ویتامین محلول در آب و چهار نوع ویتامین محلول در چربی بکار می رود. نیاز های مربوط به ویتامینها در جیره غذائی تحت تاثیر اندازه ،سن،میزان رشد ،شرایط فیزیولوژیک ،وضعیت سلامتی ، ترکیب جیره غذائی ،پایداری جیره در آب ،شرایط محیطی و همچنین دسترسی به ویتامینها از طریق مصرف مواد غذائی طبیعی و دخالت فلور میکروبی دستگاه گوارش قرار دارد. افت ویتامینهای محلول در آب در طول روند فرآوری و ذخیره اجزای جیره های نهائی و نفوذ آب در هنگام ورود آنها به آب ، از جمله عوامل تاثیر گذار بردسترسی به ویتامینها در آبزیان پرورشی هستند( 2).
به بطور کلی ویتامینهای به دو گروه ، ویتا مینهای محلول در آب که شامل : ویتامینهای گروه B (تیامین ،ریبوفلاوین،پیریدوکسین، اسید پانتوتنیک، نیاسین ، بیوتین ،اسید فولیک، ویتامینB12 ) وکولین،اینوزیتول ،اسید آسکوربیک و ویتامین های محلول در چربی شامل: ویتامینهای A، D، K و E
ویتامینهای گروهB اگرچه فقط به مقادیر اندکی در جیره غذائی مورد نیاز هستند ولی نقش اصلی را در رشد ، فیزیولوژی و متابولیسم ماهی دارند.کولین ، اینوزیتول و اسید آسکوربیک در مقادیر قابل ملاحظه ای در جیره غذایی مورد نیاز هستند وبعضی وقتها بعنوان ویتامین نیستند بلکه مواد مقوی از لحا ظ تغذیه ای می باشند.
الف ) ویتامینهای محلول در آب
...


  • آخرین ویرایش:-
یکشنبه 7 اسفند 1390  08:13 ق.ظ
توسط: ادمین 1

روش های کنترل بچه دهی در زنبور عسل

عمل بچه دهی در طبیعت زنبوران عسل قرار داده شده تا در مواقعی که با برخی از مشکلات مواجه شد با اقدام به این کار مشکل خود را رفع کند  برای کنترل بچه دهی باید طوری عمل کرد تا حتی الامکان زنبوران با این مشکلات مواجه نشوند :
- بیشترین عامل بچه دهی ملکه های پیر می باشند . به علت اینکه زنبوران به ضعف ملکه در توالد نسل پی برده اند با بچه دهی مقدمات اخراج ملکه را فراهم می سازند . با دوره تعویض مناسب ملکه می توان تا حدودی بچه دهی را کنترل نمود .
-علاوه بر اینکه ملکه باید جوان باشد ، جای کافی برای تخم گذاری ملکه نیز باید فراهم گردد . در صورت کمبود جا برای پرورش نسل می توان با اضافه نمودن طبقه یا برداشت قاب نوزاد و جایگزینی آن با قاب خالی فضای کافی را برای تخم گذاری و توالد نسل  در اختیار ملکه جوان قرار داد .
-باید کندو را در محلی قرار داد که زنبورها در تابستان از آسیب گرما محفوظ باشند .
-در ساخت کندو و قاب ها استانداردهای رایج را رعایت نمود . فاصله قاب ها را طبق استاندارد تنظیم نمود و شان های سیاه را از کندو حذف نمود.
- در برخی موارد با حبس کردن ملکه ، طی توقف چند روزه تخم گذاری ، تعدیل جمعیت صورت می پذیرد و جای کافی برای پرورش نسل های بعدی بوجود می آید . در برخی موارد بال های ملکه قیچی می شود تا اینکه ملکه نتواند پرواز نماید و بچه را همراهی نماید و برخی موارد هم حصار هایی جلوی درب ورودی کندو مستقر می گردد تا اینکه ملکه نتواند از کندو خارج شود . خراب کردن سلول های پرورش ملکه نیز بچه دهی را به تعویق می اندازد .(موارد مذکور در مواقع اضطراری توصیه می گردد و راه حل های مناسبی برای کنترل بچه دهی نمی باشند)
-با توجه به اصل (افزایش جمعیت زنبوران آری ، تقسیم جمعیت نه) روشی متداول و مفید در پیشگیری از بچه دهی عبارت است از: اضافه کردن یک طبقه به کندو و انتقال تمام قاب ها به طبق بالا به جز قابی که حاوی ملکه است . قرار دادن شبکه جدا کننده ملکه بین دو طبقه . قرار دادن قابهای خالی در طبقه پایین برای تخم ریزی ملکه . در این روش پس از مدتی نسل طبقه بالا به زنبوران بالغ تبدیل شده و قابهای طبقه پایین دارای نسل می گردند و جمعیت به حد مطلوب افزایش می یابد و جای کافی برای ذخیره عسل نیز به وجود می آید .
-پس از استقرار بچه کندو ، تعویض ملکه پیر از جمله اموری است که باید در صدر کار های مربوط به آن کلنی انجام پذیرد
 ( مراحل بچه گیری )
 تشکیل خوشه روی ستون
 گرفتن بچه
ریختن زنبوران جلوی درب کندو برای اسقرار



  • آخرین ویرایش:-
یکشنبه 7 اسفند 1390  08:09 ق.ظ
توسط: ادمین 1

روش نزدیک شدن به گاو

بهتر است دامپزشک به یک گاو بسته شده از طرف سمت راست نزدیک شود باپذیرفتن این نکته که شیر معمولا از این طرف دوشیده می شود مگر آنکه شرایط صورت دیگری را ایجاب کند. فرد نباید بدون آنکه پشت گاو را نوازش کند از طرف چپ به گاو نزدیک شود.
مهار کردن سر: مهار کردن سربا گزاردن یک دست پشت شاخ ها ویک دست دور پوزه ویا گرفتن بینی و گزاردن یک دست پشت شاخ ها صورت می گیرد، در گاو بدون شاخ، قاعده گوش را می گیریم0معمولا پس از مهار کردن سر گاو با دست یا دماغ گیر بهتر است سعی شود که سر حیوان بالا نگه داشته شود، زیرا اگر سر حیوان پائین آورده شود دام دارای قدرت بیشتری گشته که مهار کردن او مشکل تر می گردد.توجه اگر فردی توسط گاو نر در معرض خطر قرار گیرد ،دفاع مؤثر فریاد زدن بر سر گاو نر و زدن ضربه های سریع و متوالی به پوزه (برآمدگی بینی و پیشانی) می باشد.


  • آخرین ویرایش:-
جمعه 5 اسفند 1390  08:07 ق.ظ
توسط: ادمین 1

روش های بررسی کارایی آغوز

انتقال غیرفعال آنتی بادی ها از طریق استفاده موثر آغوز برای گوساله های تازه متولد شده بسیار حیاتی است.موفقیت در انتقال غیر فعال پادتن ها به مقدار ،کیفیت و جذب آغوز خورانده شده به گوساله طی ۲۴ ساعت اول پس از تولد بستگی دارد. لذا باید بر نحوه مصرف آغوز در بدو تولد نظارت کامل داشته باشیم.
روش های مختلفی برای اندازه گیری نقص در انتقال غیر فعال (FPT) وجود دارد. دستگاه های الایزا (ELISA) و رادیال ایمونو دیفیوژن به صورت مستقیم غلظت ایمونوگلوبولین جی (IgG) سرم را اندازه گیری می کنند. اما در برخی روش های کل مواد جامد سرم اندازه گیری می شود. درهر حال اندازه گیری انتقال غیرفعال مشکل و وقت گیر است.
«ری فراکتومتری» فنی است که برای اندازه گیری نقص در انتقال غیرفعال در شرایط مزرعه مورد استفاده قرار می گیرد. به طور خلاصه در این روش پرتویی از نور به نمونه ای از سرم تابانده می شود و دستگاه ری فراکتومتر میزان انعکاس و شکست نور را در اثر برخورد با پروتئین خون اندازه می گیرد.
در گوساله های تازه متولد شده از ۱ تا ۷ روزگی ،پادتن ها (ایمونو گلوبولین ها) قسمت اعظم پروتئین های خون را به خود اختصاص می دهند. بنابراین اندازه گیری کل پروتئین به وسیله ری فراکتومتری می تواند برای تخمین ایمونو گلوبولین های که از طریق انتقال غیرفعال وارد بدن شده اند مورد استفاده قرار گیرد. اگر چه انجام ری فراکتومتری کار ساده ای است اما به دستگاه سانتریفوژی نیاز دارد تا سرم را از نمونه های خون جدا کند . یعنی شما برای انجام چنین آزمایشی در گاوداری خود به یک دستگاه سانتریفوژ نیاز دارید.
...


  • آخرین ویرایش:-
چهارشنبه 3 اسفند 1390  05:13 ق.ظ
توسط: ادمین 1

نیازهای محیطی قزل آلای پرورشی

۱- درجه حرارت آب :
با افزایش درجه حرارت آب میزان اشباع گازهای محلول در آب کاهش می یابد . همچنین افزایش و یا کاهش درجه حرارت از حدی معین ( ۱۲- تا ۱۶ درجه ) عمل دستگاه گوارش ماهی را مختل می نماید و بالاخره در رشد ماهی رکود ایجاد می نماید .
آزادماهیان به خاطر ساختار بدنشان قادر به تحمل درجه حرارت های بالا نیستند . ( بالاتر از ۲۰ درجه سانتی گراد ) . درجه حرارت مناسب برای رشد ماهی قزل آلا ۱۶ درجه سانتی گراد است .
۲- اکسیژن محلول در آب :
یکی از مهمترین عوامل اصلی در کیفیت آب مورد نیاز است . اکسیژن محلول به میزان بالاتر از ۶ میلیگرم در لیتر سبب رشد مناسب ماهی می شود و میزان ۸/۰ تا ۴ میلیگرم در لیتر موجب مرگ و میر ماهی قزل آلا می شود .. عوامل اصلی موثر در میزان اکسیژن محلول در آب عبارتن از دما ، شوری . افزایش شوری موجب کاهش درجه اشباع اکسیژن می شود .
۳- فشار اتمسفر : هر چه به سمت ارتفاع بالاتر از سطح دریا حرکت کنیم اکسیژن محول در آب کمتر می شود . تغییرات میزان اکسیژن به عوامل زیر ارتباط دارد :
الف ) افزایش فعالیت فتوسنتز زی شناوران ( فیتوپلانکتونها ) در روز موجب افزایش اکسیژن و در شب موجب کاهش آن می شود. و نیز بدلیل تولید CO2 در شب PHآب را کاهش داده و با مصرف CO2 در روز موجب افزایش PH آب می گردد.
ب) مواد آلی
نیاز ماهی قزل آلا به اکسیژن به عوامل زیربستگی دارد :
۱ ) اندازه ماهی : هر چه ماهی کوچک تر باشد اکسیژن بیشتری نیاز دارد .
۲ ) فعالیت ماهی : نیاز اکسیژن در هنگام فعالیت و تحرک و پس از مصرف غذا افزایش می یابد .
۳ ) درجه حرارت : در اثر افزایش حرارت ماهیان به اکسیژن بیشتری نیاز دارند
۴ ) استرس : موجب افزایش مصرف اکسیژن می شود .
نشانه های کمبود اکسیژن با تغییر در رفتار ماهی قابل تشخیص است .رفتارهایی مانند آمدن روی سطح آب قرار گرفتن در مسیر جریان ورودی آب اگر این وضعیت برای مدت طولانی ادامه یابد کمبود اکسیژن منجر به مرگ ماهیان می شود .


  • آخرین ویرایش:-

پرورش قورباغه در جهان و مزایای تولید آن در ایران

پرورش قورباغه

قورباغه حیوانی است از خانواده دوزیستان که، هم در آب و هم در خشکی می تواند زندگی کند ، دارای انواع گوناگونی است و از حیواناتی که، برای طبیعت مفید بوده و از نظر محیط زیست در حمایت سازمان ملل است.
قورباغه در ایران فراوان ، اما فاقد ارزش غذایی و اقتصادی محسوب می شود .  در کشورهای اروپایی و آمریکایی رونق تجاری بالایی دارد، چراکه گوشت آن از نظر طعم مشابه گوشت گوساله است و در کشورهای اروپایی و آمریکایی طرفداران زیادی دارد. پوست این جانور نیز از مرغوب ترین انواع چرم ها محسوب می شود. قیمت جهانی هر کیلوگرم گوشت قورباغه شش تا هفت دلار است که تولید و صادرات آن می تواند ارزش اقتصادی بالایی داشته باشد.
مرکز پرورش این حیوان در دنیا جاوه یکی از پنج جزیره بزرگ اندونزی است ودر آنجا رستوران های زیادی از گوشت این حیوان  استفاده می کنند.  اندونزی که یک کشور اسلامی است  فقط در سال ١٩٩٠ بیش از ٨٠٠٠ تن  قورباغه پرورش و به بازار عرضه شده است و در حال حاضر نیز بیشتر تولید می شود.  در سال چندین هزار تن به کشور ایالات متحده آمریکا، کانادا، مقداری هم به اروپا و کشورهای همسایه اندونزی صادر می کنند و از این راه درآمد کلانی به پرورش دهندگان قورباغه می رسد. قورباغه دارای پوستی مرطوبی است و نباید پوست آن در هوا خشک شود وبیشتر گونه های آن در آب های گرم زندگی می کنند. البته گونه ای که، در آب های سرد و کوهستانی آن نیز شناسایی شده است.  آمریکا به عنوان بزرگ ترین تولیدکننده، مصرف کننده و واردکننده گوشت قورباغه در جهان سالانه به طور متوسط هزار و 500 تن گوشت قورباغه وارد می کند.
...


  • آخرین ویرایش:-
آخرین پست ها
ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | اخبار کامپیوتر، فناوری اطلاعات و سلامتی مجله علم و فن | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو