اهمیت خوراک آغازین در رشد و تکامل:

مصرف زود هنگام خوراک خشک مهمترین عامل موثر در انتقال گوساله جوان از حالت متابولیسم و هضم پیش از نشخوار به وضعیت حیوان نشخوار کننده بالغ می باشد این دوره انتقال در بر گیرنده تغییرات مورفولوژیک بافتهای دستگاه گوارش همچون تغییرات عمومی در متابولیسم می باشد این تغییرات در عرض چند هفته با افزایش اشتهای گوساله به غذای خشک کامل می گردد. وجود مواد سریع التخمیر درشکمبه ونگاری رشد بافت پوششی مخصوصاً پرزهایی که سطوح داخلی اپیتیلیوم شکمبه- نگاری را می پوشانند، تحریک می کند.

   تغییرات موجود در رشد مورفولوژی بافتی، سطوح مورد نیاز بیشتری  را جهت جذب فرآورده های هضم میکروبی که در پیش معده با افزایش مصرف خوراک خشک رخ می دهد، فراهم می کند،

   فرآورده های تخمیری اسیدهای چرب فرار(VFA) بویژه اسید پروپیونیک و بوتریک عامل رشد و تکامل بافتهای شکمبه می باشند مشخص شده که این اسیدهای چرب فرار به عنوان محرکهای اصلی رشد بافت شکمبه همچون تکامل سیستم متابولیکی جهت تامین انرژی برای این رشد مفید است در اکثر سیستم های عملی متداول از شیر گیری، رشد بافت شکمبه- نگاری در طی سن 3تا 8 هفتگی گوساله خیلی سریع بوده و 4 تا 8 برابر سریعتر از رشد کل بدن می باشد به محض اینکه حیوان از شیر گرفته شده به خوراک انتقال داده می شود. مشکلات بیماری مخصوصاً اسهال، روند کاهشی نشان می دهد. هزینه خوراک و کارگری هم اساساً موتعی که گوساله به برنامه غذایی خوراک خشک عادت می کند، کاهش می یابد.

ترکیب خوراک خشک(آغازین) برای گوساله ها:

   روشن شده که نوع غذای عرضه شده از زمان تولد بر سرعت و بلوغ دستگاه گوارش گوساله نشخوار کننده جوان تاثیر بسیاری دارد علف خشک بلند غذای قابل قبول برای گوساله جوان( از تولد تا 8-6 هفتگی) نمی باشد. زیرا به دهان گیری وهضم چنین مواد خوراک خشبی مشکل می باشد سرعت تخمیر مواد مغذی موجود در علف خشک یا مواد علوفه ای نسبت به مواد متراکم کندتر است همچنین میکروارگانیسم هایی که الیاف را تجزیه می کنند نیاز به دوره زمانی طولانی تری جهت استقرار در شکمبه ونگاری نسبت به میکروارگانیسم هایی که نشاسته وقندها را تخمیر می کنند، دارند. بنابراین مواد علوفه ای غلظت بسیار کمتری از اسیدهای چرب فرار نسبت به مواد متراکم تولید می کنند علاوه بر این درنتیجه تخمیر مواد علوفه ای نسبت بالاتری اسید لاکتیک و نسبت پائین تری از اسید پروپیونیک و بوتریک تولید می شود.

اجزای تشکیل دهنده جیره آغازین برای گوساله ها:

   هر چند پیشنهاد بر این است که علف خشک بلند در جیره گوساله گنجانده نشود وارد کردن مقادیری مواد که از منابع الیافی با اندازه ذرات کوچکتر هر چند به طور مطلق ضروری نیست ولی مصلحت آمیز می باشد نشان داده شده که جیر ه های متشکل از غذاهای متراکم، و در نتیجه با الیاف پائین موجب مصرف غذای کمتر، هیپرکراتینه شدن پرزهای شکمبه و توده ای شدن ساختمان های پرز ها می شود. پرزها شکل های غیر طبیعی داشته وتوانایی آنها به جذب مواد مغذی کاهش می یابد به طور معمول افزودن مقادیر 10 تا 25% علف خشک خرد شده یا آسیاب شده با کیفیت بالا یا مقادیرمواد الیافی مناسب دیگر، به خوراک آغازین کامل در گوساله ها توصیه می شود نشان داده شده این روش عملی، ماده خشک مصرفی و افزایش وزن بدن را در مقایسه با تغذیه جیره های بدون مواد الیافی عمده، افزایش می دهد.

دستگاه گوارش گوساله:

   در گوساله جوان، شکمبه ونگاری هنوز برای استفاده از علوفه رشد نیافته وغذا باید ویتامین B، پروتئین مرغوب با تعادل مناسب اسیدهای آمینه را داشته باشد زیرا این مواد مغذی نمی توانند توسط جمعیت میکروبی طبیعی شکمبه ساخته شوند. همه جیره غذایی  گوساله تازه متولد شده باید شیر باشد زیرا آنزیم های گوارش لازم برای تجزیه و پروتئین های پیچیده و کربوهیدرات ها، تا 7 الی 10 روز بعد از تولد ساخته نمی شوند. به موازات رشد شکمبه ونگاری می توان مصرف غذا را آغاز نمود عوامل متعددی درنمو شکمبه ونگاری موثراست محصولات نهایی تخمیر شکمبه ای محرک اصلی رشد پرزهای شکمبه ای ونگاری است اسیدهای چرب فرار از نظر تاثیر بر رشد پرزها به ترتیب اهمیت بوتیرات، پروپیونات واستات می باشد گلوکز و محلول های نمکی در تحریک رشد شکمبه موثر نیستند ونمو عضلانی این عنصر به وجود مواد خشک و فیبر در آن بستگی دارد.

تغذیه گوساله یک ماهه:

پس از اینکه گوساله یک ماه زندگی اش را از شیر کامل تغذیه کرد، می توان از انواع مختلف باقیمانده محصولات شیری(شیر پس چرخ دوغ، آب پنیر و...) در تغذیه گوساله استفاده کرد.

    گوساله های نژادهای بزرگ را مادامی که حیوان روزانه در حدود g700 کنسانتره دریافت نمی کند نباید از شیر گرفت(زمان از شیر گرفتن حیوان بایستی در حدود 700 گرم کنسانتره در جیره روزانه داشته باشد).

    بعضی از گوساله ها که در 3 هفتگی از شیر گرفته می شوند تا یک هفته افزایش وزنی نخواهند داشت ولی از 4 هفته به بعد شروع به افزایش وزن می کنند. طبق تجربیات به دست آمده در صورتی که گوساله با شیرپس چرخ پرورش داده شود دارای رشد متعادلی است در صورت نبودن شیر پس چرخ می توان از سایر محصولات باقیمانده استفاده کرد. برای متعادل نمودن رشد نوزاد گوساله ها بایستی علوفه و دانه های علوفه ای جهت رفع احتیاجات جسمانی در جیره غذایی منظور کرد علوفه ای که جهت تغذیه گوساله در نظر گرفته می شود، باید قبل از اینکه به گُل بنشیند چیده شده و در سایه خشک و ذخیره نمایند به نحوی که قسمت اعظم سبزینه برگهای علوفه باقی بماند چنین علوفه ای دارای مقادیر زیادی پروتئین سبزینه و مواد معدنی و ویتامین ها هستند.

آغوز:

   اولین شیر تولیدی گاو بعد از زایش آغوز نام دارد که سرشار از مواد مغذی و پادتن ها می باشد گوساله در هنگام تولد فاقد قدرت مقاومت در برابر بیماری هاست، زیرا دیواره های جفت مانع عبور پادتن ها(ایمینوگلوبین ها) از مادر به دستگاه گردش خون جنین می شوند پادتن های آغوز تا رشد سیستم ایمنی گوساله و توان تولید پادتن ها آنها، مقاومت اولیه گوساله جوان را در برابر بیماری ها تامین می کنند.

مواد زیر برای استفاده بهتر از آغوز  در مدیریت تغذیه ای گوساله ها توصیه می شود:

1- آغوز اضافی را می توان در ظروف پلاستیکی تمیز، یا ظروفی که لایه داخلی پلاستیکی دارند، ذخیره کرد(ظروف فلزی گالوانیزه را به کار نبرید)

2- بعد از اضافه کردن مواد جدید به آغوز در حال تخمیر، برای جلوگیری از جدا شدن لایه بستن، حتماً باید آن را به طور کامل به هم زده و مخلوط نمود.

3- ظرف حاوی آغوز حیوان مبتلا به ورم پستان، وشیری که آنتی بیوتیک داشته باشد(آنتی بیوتیک فرآیند تخمیر را متوقف می سازد) باید دور ریخته شود.

4- محلول مایع نهایی(با 16 الی20 درصد کل مواد جامد) باید به صورت 2 تا3 قسمت آغوز ترش شده با یک قسمت آب گرم رقیق شود.

5- در صورت امتناع گوساله ها از مصرف آغوز ترش شده، افزودن بی کربنات سدیم(5/0 درصد وزن) پیش از مصرف، مزه اسیدی را از بین می برد.

6- افزودن اسید پروپیونیک(یک درصد وزن) به آغوز تازه در تابستان، تخمیر غیرطبیعی و بوی نا مساعد به حداقل می رساند. در این حالت اسید باید به آرامی افزوده شود تا از رسوب پروتئین جلوگیری کند.

7- آغوز اسیدی شده را می توان به آغوزی که قبلاً اسیدی شده است افزود.

8- آغوز ترش شده باید در طی 3 الی4 هفته مصرف شود.

9- آغوزهای تخمیر شده را می توان با هم مخلوط نمود ولی آغوز تازه را با آغوز ترش شده به علت ایجاد تخمیر ثانویه، مخلوط نکنید.

معمولاً شش ماهه اول زندگی گوساله را از نظر تغذیه به دو دوره تقسیم می کنند غذای دوره اول یا Calf  Starter که حیوان بایستی بیش از 16% پروتئین وکمتر از15% فیبر و بیش از 75% T.D.N بوده و به وسیله انتی بیوتیک و ویتامینهای A وD

   تقویت گردد. مقدار کنستانتره ای که به گوساله داده می شود از g100 شروع(معمولاً از هفته چهارم) وتا1kg می رسانند. در دوره دوم که از ماه سوم(آخر ماه سوم) شروع می شود به جیره دوره اول مقداری مواد متراکم ساده افزوده می شود پس از چهارماهگی لازم است گوساله های نر و ماده از هم دیگر جدا نگهداری شوند زیرا گوساله های نر معمولاً جثه درشت تری داشته بعلاوه سرعت رشد بیشتری دارند و پس از این سن نیاز بیشتری به مواد غذایی خواهند داشت.

   در گوساله جوان، شکمبه ونگاری هنوز برای استفاده از علوفه رشد نیافته وغذا باید ویتامین B، پروتئین مرغوب با تعادل مناسب اسیدهای آمینه را داشته باشد زیرا این مواد مغذی نمی توانند توسط جمعیت میکروبی طبیعی شکمبه ساخته شوند. همه جیره غذایی  گوساله تازه متولد شده باید شیر باشد زیرا آنزیم های گوارش لازم برای تجزیه و پروتئین های پیچیده و کربوهیدرات ها، تا 7 الی 10 روز بعد از تولد ساخته نمی شوند. به موازات رشد شکمبه ونگاری می توان مصرف غذا را آغاز نمود عوامل متعددی درنمو شکمبه ونگاری موثراست محصولات نهایی تخمیر شکمبه ای محرک اصلی رشد پرزهای شکمبه ای ونگاری است اسیدهای چرب فرار از نظر تاثیر بر رشد پرزها به ترتیب اهمیت بوتیرات، پروپیونات واستات می باشد گلوکز و محلول های نمکی در تحریک رشد شکمبه موثر نیستند ونمو عضلانی این عنصر به وجود مواد خشک و فیبر در آن بستگی دارد.

تغذیه گوساله یک ماهه:

پس از اینکه گوساله یک ماه زندگی اش را از شیر کامل تغذیه کرد، می توان از انواع مختلف باقیمانده محصولات شیری(شیر پس چرخ دوغ، آب پنیر و...) در تغذیه گوساله استفاده کرد.

    گوساله های نژادهای بزرگ را مادامی که حیوان روزانه در حدود g700 کنسانتره دریافت نمی کند نباید از شیر گرفت(زمان از شیر گرفتن حیوان بایستی در حدود 700 گرم کنسانتره در جیره روزانه داشته باشد).

    بعضی از گوساله ها که در 3 هفتگی از شیر گرفته می شوند تا یک هفته افزایش وزنی نخواهند داشت ولی از 4 هفته به بعد شروع به افزایش وزن می کنند. طبق تجربیات به دست آمده در صورتی که گوساله با شیرپس چرخ پرورش داده شود دارای رشد متعادلی است در صورت نبودن شیر پس چرخ می توان از سایر محصولات باقیمانده استفاده کرد. برای متعادل نمودن رشد نوزاد گوساله ها بایستی علوفه و دانه های علوفه ای جهت رفع احتیاجات جسمانی در جیره غذایی منظور کرد علوفه ای که جهت تغذیه گوساله در نظر گرفته می شود، باید قبل از اینکه به گُل بنشیند چیده شده و در سایه خشک و ذخیره نمایند به نحوی که قسمت اعظم سبزینه برگهای علوفه باقی بماند چنین علوفه ای دارای مقادیر زیادی پروتئین سبزینه و مواد معدنی و ویتامین ها هستند.

آغوز:

   اولین شیر تولیدی گاو بعد از زایش آغوز نام دارد که سرشار از مواد مغذی و پادتن ها می باشد گوساله در هنگام تولد فاقد قدرت مقاومت در برابر بیماری هاست، زیرا دیواره های جفت مانع عبور پادتن ها(ایمینوگلوبین ها) از مادر به دستگاه گردش خون جنین می شوند پادتن های آغوز تا رشد سیستم ایمنی گوساله و توان تولید پادتن ها آنها، مقاومت اولیه گوساله جوان را در برابر بیماری ها تامین می کنند.

مواد زیر برای استفاده بهتر از آغوز  در مدیریت تغذیه ای گوساله ها توصیه می شود:

1- آغوز اضافی را می توان در ظروف پلاستیکی تمیز، یا ظروفی که لایه داخلی پلاستیکی دارند، ذخیره کرد(ظروف فلزی گالوانیزه را به کار نبرید)

2- بعد از اضافه کردن مواد جدید به آغوز در حال تخمیر، برای جلوگیری از جدا شدن لایه بستن، حتماً باید آن را به طور کامل به هم زده و مخلوط نمود.

3- ظرف حاوی آغوز حیوان مبتلا به ورم پستان، وشیری که آنتی بیوتیک داشته باشد(آنتی بیوتیک فرآیند تخمیر را متوقف می سازد) باید دور ریخته شود.

4- محلول مایع نهایی(با 16 الی20 درصد کل مواد جامد) باید به صورت 2 تا3 قسمت آغوز ترش شده با یک قسمت آب گرم رقیق شود.

5- در صورت امتناع گوساله ها از مصرف آغوز ترش شده، افزودن بی کربنات سدیم(5/0 درصد وزن) پیش از مصرف، مزه اسیدی را از بین می برد.

6- افزودن اسید پروپیونیک(یک درصد وزن) به آغوز تازه در تابستان، تخمیر غیرطبیعی و بوی نا مساعد به حداقل می رساند. در این حالت اسید باید به آرامی افزوده شود تا از رسوب پروتئین جلوگیری کند.

7- آغوز اسیدی شده را می توان به آغوزی که قبلاً اسیدی شده است افزود.

8- آغوز ترش شده باید در طی 3 الی4 هفته مصرف شود.

9- آغوزهای تخمیر شده را می توان با هم مخلوط نمود ولی آغوز تازه را با آغوز ترش شده به علت ایجاد تخمیر ثانویه، مخلوط نکنید.

معمولاً شش ماهه اول زندگی گوساله را از نظر تغذیه به دو دوره تقسیم می کنند غذای دوره اول یا Calf  Starter که حیوان بایستی بیش از 16% پروتئین وکمتر از15% فیبر و بیش از 75% T.D.N بوده و به وسیله انتی بیوتیک و ویتامینهای A وD

   تقویت گردد. مقدار کنستانتره ای که به گوساله داده می شود از g100 شروع(معمولاً از هفته چهارم) وتا1kg می رسانند. در دوره دوم که از ماه سوم(آخر ماه سوم) شروع می شود به جیره دوره اول مقداری مواد متراکم ساده افزوده می شود پس از چهارماهگی لازم است گوساله های نر و ماده از هم دیگر جدا نگهداری شوند زیرا گوساله های نر معمولاً جثه درشت تری داشته بعلاوه سرعت رشد بیشتری دارند و پس از این سن نیاز بیشتری به مواد غذایی خواهند داشت.


  • آخرین ویرایش:-
http://kanadrops.net/
چهارشنبه 28 اسفند 1398 01:03 ق.ظ
It's remarkable designed for me to have a site, which is valuable in favor of my knowledge.
thanks admin
best cbd products for athletes
دوشنبه 5 اسفند 1398 01:03 ق.ظ
If some one wants to be updated with most recent technologies after that he must be visit this website
and be up to date daily.
http://arkainventory.com/community/index.php?action=profile;u=56064
جمعه 25 بهمن 1398 12:02 ق.ظ
My family members all the time say that I am killing my time here at net, except I know I am getting familiarity daily by reading such good posts.
fleck 5600 water softener
چهارشنبه 23 بهمن 1398 05:53 ق.ظ
It's going to be finish of mine day, except before end I am reading this great paragraph
to improve my knowledge.
Meridian CBD Tincture
دوشنبه 21 بهمن 1398 10:38 ب.ظ
If some one desires expert view about running a blog then i advise him/her to go to
see this blog, Keep up the good job.
fleck 5600sxt water softener reviews
شنبه 19 بهمن 1398 08:11 ب.ظ
Howdy! Someone in my Facebook group shared this website with
us so I came to give it a look. I'm definitely loving
the information. I'm bookmarking and will be tweeting this to my
followers! Terrific blog and amazing style and design.
V10 Ultra Cut Keto Reviews
سه شنبه 15 بهمن 1398 03:33 ق.ظ
Link exchange is nothing else however it is just placing the other
person's web site link on your page at appropriate place and other person will also do same in support of you.
Pure Muscle Growth
دوشنبه 30 دی 1398 03:53 ق.ظ
Please let me know if you're looking for a author for your blog.
You have some really great articles and I think I would be a good asset.
If you ever want to take some of the load off, I'd really like to write some articles for
your blog in exchange for a link back to mine.
Please blast me an email if interested. Kudos!
cat hat
پنجشنبه 5 دی 1398 04:26 ب.ظ
My partner and I stumbled over here different website and thought I
may as well check things out. I like what I see so now i'm following you.
Look forward to checking out your web page repeatedly.
cat hat
پنجشنبه 5 دی 1398 12:10 ق.ظ
What's up everyone, it's my first pay a quick visit at this web page, and piece of writing is truly
fruitful designed for me, keep up posting these types of articles.
mobile legends hack cheat
یکشنبه 24 آذر 1398 12:02 ق.ظ
This is very interesting, You're a very skilled blogger.
I've joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post.
Also, I have shared your website in my social networks!
Natures Slim Keto
جمعه 22 آذر 1398 07:42 ق.ظ
Some genuinely nice stuff on this web site, I like it.
Cryps Trade Review
دوشنبه 11 آذر 1398 07:26 ب.ظ
It's awesome to visit this site and reading the views of all mates concerning this paragraph, while I am also zealous
of getting knowledge.
Seratopical Review
جمعه 8 آذر 1398 09:19 ب.ظ
It?s hard to find knowledgeable people about this topic,
however, you seem like you know what you?re talking about!
Thanks
http://prisiones.org/ultramaxtestoenhancer331539
جمعه 24 آبان 1398 08:40 ب.ظ
Good post. I am facing a few of these issues as well..
Lightning Keto
سه شنبه 21 آبان 1398 08:13 ق.ظ
Good day! I simply wish to offer you a big thumbs up for
your great information you have right here on this post.
I will be coming back to your website for more soon.
http://megafastketo.net/
جمعه 3 آبان 1398 08:13 ق.ظ
Hello! I could have sworn I've visited your blog before
but after browsing through many of the articles I realized it's new to
me. Anyhow, I'm definitely pleased I discovered it and I'll be bookmarking
it and checking back regularly!
IntelliFlare IQ Ingredients
پنجشنبه 2 آبان 1398 07:50 ق.ظ
Thank you so much for providing individuals with such a memorable chance
to discover important secrets from this site. It
really is very pleasing plus packed with a lot of fun for me
personally and my office co-workers to visit your web site a minimum of thrice
weekly to find out the new tips you have. And indeed, I am just certainly astounded with
all the exceptional suggestions you serve. Some 3 tips
in this article are undoubtedly the most efficient we have ever had.
http://lightningketoadvanced.com/
یکشنبه 28 مهر 1398 09:54 ق.ظ
Thank you for your blog post. Manley and I happen to be saving for our new book on this
topic and your post has made all of us to save money. Your thoughts really
solved all our problems. In fact, above what we had thought of previous to the time
we came upon your amazing blog. I no longer have doubts and a troubled mind because you have really
attended to our needs right here. Thanks
http://ketoliteadvanced.com/
جمعه 8 شهریور 1398 11:10 ب.ظ
Heya i am for the first time here. I found this board and I find It really useful & it
helped me out much. I hope to give something back and
help others like you helped me.
Renuva Stack
پنجشنبه 31 مرداد 1398 09:55 ب.ظ
Thank you for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and I will be waiting for your next post thank you
once again.
Keto Lean 360 Review
چهارشنبه 30 مرداد 1398 08:14 ق.ظ
Hello.This article was extremely remarkable, especially
because I was looking for thoughts on this subject last Sunday.
http://ketoquickweightlossformula.com/
چهارشنبه 16 مرداد 1398 09:52 ق.ظ
This is very attention-grabbing, You're an overly skilled blogger.
I've joined your rss feed and sit up for looking for more of your magnificent post.
Also, I've shared your website in my social networks
http://rejuveallurecream.com/
یکشنبه 13 مرداد 1398 04:29 ق.ظ
Wow that was strange. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn't show up.

Grrrr... well I'm not writing all that over again. Anyways, just wanted to say wonderful blog!
http://bit.do/SchofieldEspinoza3886
شنبه 12 مرداد 1398 02:44 ب.ظ
Hmm is anyone else encountering problems with the
images on this blog loading? I'm trying to determine if its a problem
on my end or if it's the blog. Any responses would be greatly appreciated.
http://www.feedbooks.com/user/5315017/profile
شنبه 12 مرداد 1398 01:49 ب.ظ
Hello very nice web site!! Guy .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your blog and take the feeds additionally?I am
glad to search out so many helpful information right here within the submit, we'd like develop extra techniques on this regard,
thanks for sharing.
http://shelton42finley.uniterre.com/881996/Federal+Reserve+Delays+Taper%2C+Continues+Debasement.html
شنبه 12 مرداد 1398 01:23 ب.ظ
Good day very cool site!! Man .. Beautiful ..
Superb .. I'll bookmark your web site and take the feeds additionally?I am glad to
find so many helpful information right here within the submit, we'd like develop extra techniques in this regard, thanks for sharing.
https://foursquare.com/user/544356268/list/work-from-home-concerns-and-responses
شنبه 12 مرداد 1398 09:32 ق.ظ
I really pleased to find this website on bing, just what I was looking for :D as
well saved to my bookmarks.
https://wanelo.co/degnnorman63
شنبه 12 مرداد 1398 07:45 ق.ظ
What's up, its nice piece of writing on the topic
of media print, we all know media is a wonderful source of data.
http://tinyurl.com/tfqkwo20
شنبه 12 مرداد 1398 06:34 ق.ظ
Howdy! I could have sworn I've visited this blog before but after looking at many of the articles I realized it's new to me.
Regardless, I'm certainly delighted I stumbled upon it and I'll be bookmarking it and checking back often!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نمایش نظرات 1 تا 30
آخرین پست ها
ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو | Buy Website Traffic